Een nieuw verhaal voor sedatie van A tot Zen, met een oplossing voor injectie

vrijdag 7 oktober 2022


Met een steeds groeiend aanbod van producten voor anesthesie en analgesie zijn we verheugd een nieuwe oplossing aan ons portfolio toe te voegen:  een innovatieve alfa-2 agonist/perifere antagonist combinatie-injectie (0,5 mg/ml + vatinoxan 10 mg/ml) voor honden, die wat broodnodige rust brengt in de sedatie-ervaring voor patiënten, eigenaren en het veterinaire team.

Met een snel begin en recovery, bedoeld voor niet-invasieve, niet-pijnlijke of licht pijnlijke procedures, met minder behoefte aan het gebruik van omkeermiddelen, voor onderzoeken die niet langer dan 30 minuten mogen duren2, denken wij dat dit een welkome aanvulling zal zijn op de producten die in de praktijk worden gebruikt om de dagelijkse activiteiten in goede banen te leiden. 

De oplossing voor injectie wordt aangeboden in een glazen flacon van 10 ml in individueel verpakte kartonnen dozen en zal in december 2022 bij de groothandel verkrijgbaar zijn.

Klik hier voor meer info

Referentie

1.Turunen, H. en Zimmerman, N. Safety of a medetomidine-vatinoxan combination drug (Zenalpha®) in dogs - a clinical field trial. Proc. IVECCS 2022, IVECCS, San Antonio, 7-11 september.

2. Zenalpha EU Summary of Product Characteristics (SPC). Website van het Europees Geneesmiddelenbureau. Beschikbaar op: https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/zenalpha-epar-productinformation_en.pdf. Geraadpleegd op 29 juni 2022.

keyboard_arrow_up